Lind & Risør – valg af håndværker

Lind-Risoer logoNår der tales om nyhusbyggeri oplever Lind & Risør, at man kan blive meget opslugt i regler, jura, arkitektur og alle de andre ting, der hører sig med til et byggeri. Det ses derfor, at man ofte glemmer en af de fundamentale grundsten i et byggeri: personerne, der udfører det faktiske byggeri – nemlig håndværkerne, siger Lind & Risør. Der findes masser af gode håndværkere, men som med alle brancher eksisterer der desværre også de mindre gode. En god håndværker defineres igennem sin evne til at overholde deadlines, respektere boligen, de arbejder på, og naturligvis ved at være kompetent i sit arbejde, udtaler Lind & Risør.

Dygtige håndværkere er alfa og omega, når det kommer til byggeprocessen. En arkitekts arbejde kan være nok så godt, men hvis håndværket er sjusket vil det ikke betyde noget. Det kan også sommetider være et spørgsmål om kommunikation. Hvis alle parter i byggeprocessen er eksterne vil kommunikationen være svære at kordinere, og dette kan lede til problemer længere nede af vejen, mener Lind & Risør.

Lind & Risør har igennem deres virke som en fra-tegning-til-mursten virksomhed udraderet disse problemer. Lind & Risør benytter sig nemlig kun af egne håndværkere (Lind & Risør har 150 fastansatte håndværkere med mange års erfaring), hvor kommunikationen imellem de forskellige parter foregå in-house. Der er kontinuerlig overvågning af arbejdet der udføres fra Lind & Risørs side.

Skulle du dog alligevel vælge at sammensætte dit eget team til dit fremtidige bygge projekt, så vil Lind & Risør her guide dig til, hvordan du bedst muligt får sammensat et hold, der kan matche dine forventninger.

Faggrupper

Alt efter hvilken slags byggeprojekt du skal i gang med, vil der være en række forskellige faggrupper involveret, siger Lind & Risør. Er det et nybyggeri, som de Lind & Risør er specialiseret i, vil der være en lang række af forskellige faggrupper involveret. At holde styr på alle disse faggrupper samt at kordinere samarbejdet imellem dem vil være meget tidskrævende, kræve meget opfølgning samt en god forståelse for de forskellige processer, siger Lind & Risør. Du har muligheden for at hyre en ekstern rådgiver til dette, som så vil være ansvarlig for processen.

Hvis projektet er et, der involverer flere håndværkere – som det typisk er tilfældet med nybyggeri, som det Lind & Risør gør sig i – kan det være en god ide at udnævne en hovedentreprenør iblandt håndværkerne. Én, der vil holde øje med byggeriet og uddelegere opgaverne, siger Lind & Risør. Kommunikationen vil desuden også være mere ensrettet, da hovedentreprenøren vil være ansvarlig for alle opgaver igennem sit virke.

Mindre opgaver

Hvis projektet er af mindre grad end dem Lind & Risør beskæftiger sig med, så kan det ofte være en fordel at kontakte et mindre firma, da de måske vil være mere fleksible med at rykke ud, mener Lind & Risør. Der kan dog være andre bekymringer ved at vælge et lille firma. Hvor de store firmaer – som Lind & Risør – er ApS eller A/S, vil et lille firma ikke have offentlige regnskaber. Hvis man går med mistanken om, at firmaet man vil hyre kunne være i økonomiske problemer, har man derfor ikke mulighed for at undersøge dette, som man ville have med et byggefirma som fx Lind & Risør, der har over 30 års erfaring og 6000 huse bygget.

Nogle vil finde det oplagt at hyre en lokal håndværker, da disse er tætte på og derfor kan rykke hurtigere ud, hvis der skulle opstå problemer, påpeger Lind & Risør. Det kan desuden også være igennem den klassiske word-of-mouth, at man har fundet sig en lokal håndværker. Hvis din nabo har haft en god lokal håndværker, vil man på den måde have en personlig ikke-kommerciel anbefaling. Der kan dog hentes økonomiske fordele ved at vælge en håndværker, der kommer fra et sted, hvor arbejdsløsheden er høj og derfor vil være mere fleksibel på pris, mener Lind & Risør.

Kontakt

Der findes mange måder at komme i kontakt med håndværkere på – blandt andet via internettet og igennem anbefalinger. Lind & Risør kan ikke garantere, at denne guide vil være skudsikker i en søgen efter håndværkere, da de naturligvis kun kan garanterer for deres egen høje service og kvalitetshåndværk, som deres egne håndværkere udfører.

Skal du i gang med et nybyggeri, anbefaler Lind & Risør naturligvis, at du kontakter dem til en uforpligtende snak om, hvordan vi kan opfylde dine boligdrømme. Ellers ønsker de dig held og lykke i dit fremtidige projekt.